Niveluri - Global Communications

:: DESFASURAREA SI NIVELURILE CURSURILOR

Cursurile de limbi straine sunt împartite în 6 module de cunoastere care respecta împartirea pe niveluri realizata de Consiliul Europei, prin Pasaportul European al Limbilor EUROPASS, pornind de la nivelul 1(începator complet, cunostinte elementare) pâna la nivelul 6 (avansati +). Acestea pot fi continuate fie prin cursuri specializate (de afaceri, bancar, tehnic, medical, etc), fie prin cursuri de pregatire pentru examenele internationale.

:: NIVELURI :

1. Incepatori
2. Incepatori +
3. Mediu
4. Mediu +
5. Avansati
6. Avansati +

1. Incepatori
Acest curs se adreseaza acelor persoane care nu au invatat niciodata limba respectiva sau care au cunostinte vagi si neclare.
Ce se va întâmpla la sfârsitul acestui curs?
Cursantul va putea sa scrie si sa citeasca texte scurte si simple, sa se prezinte si sa-i prezinte pe ceilalti, sa inteleaga fraze scurte si cuvinte simple, sa utilizeze corect formele verbale de prezent, verbele "a fi" si "a avea", sa cunoasca diferentele dintre cele doua articole (articolul hotarât si articolul nehotarât), sa poata sa formeze pluralul substantivelor, sa utilizeze prepozitii simple.

2. Incepatori +
Acest curs se adreseaza acelor persoane care au dobândit cunostintele de la nivelul de începatori sau celor care au cunostinte elementare dobândite anterior.
Ce se va întâmpla la sfârsitul acestui curs?
La sfârsitul acestui curs veti putea sa participati in conversatii cu un grad mai ridicat de interactivitate, veti putea sa urmariti conversatii cu o oarecare usurinta, veti putea sa scrieti texte mai complexe,  veti putea stapâni timpuri verbale importante, gradele de comparatie ale adjectivelor, pronumele la diferite cazuri, pronumele si adjectivul pronominal posesiv, adverbele.

3. Mediu
Acest curs se adreseaza cursantilor care au un vocabular variat si care pot sa converseze cu usurinta in situatii relativ simple (activitati din timpul liber, calatorii, conversatii telefonice, prezentarea familiei si a companiei).
Ce se va întâmpla la sfârsitul acestui curs?
Cursantul va putea sa se exprime in situatii mai dificile, sa urmareasca conversatii mai complexe, sa citeasca si sa inteleaga texte cu dificultate marita si nu in ultimul rând, sa se autocorecteze. Din punct de vedere gramatical, cursantul trebuie sa stapâneasca structurile conditionale, sa cunoasca bine diferentele de utilizare ale timpurilor de baza, sa poata reda un dialog in vorbirea indirecta.

4. Mediu +
Acest curs se adreseaza cursantilor care au un vocabular bogat si cunostinte aprofundate si corecte de gramatica.
Ce se va întâmpla la sfârsitul acestui curs?
Acest curs va va da posibilitatea sa purtati o conversatie fluenta cu vorbitori nativi pe orice tema, sa intelegeti un text complex, sa scrieti texte cu nivel ridicat de corectitudine.

5. Avansati
Pentru înscrierea la acest nivel, cursantul trebuie sa aiba cunostinte temeinice de gramatica si de vocabular din toate specializarile.
Ce se va întâmpla la sfârsitul acestui curs?
La sfârsitul acestui curs veti putea sa purtati o conversatie cu grad ridicat de corectitudine; veti întelege o gama larga de expresii idiomatice si familiare, veti putea citi texte intr-o varietate de stiluri, veti putea scrie texte clare si bine structurate.


6. Avansati +
Pentru înscrierea la acest nivel, cursantul trebuie sa aiba cunostinte complete de gramatica, structuri gramaticale complexe, vocabular amplu cu care sa poata purta orice tip de conversatie. In general, acest curs se adreseaza cursantilor care doresc sa se pregateasca pentru un examen specializat (de exemplu, cursantii unui curs de limba engleza pot sa înceapa pregatirea pentru Cambridge Proficiency Exam), sa participe la conferinte si seminarii în strainatate, sa dea un interviu pentru un loc de munca în strainatate, etc.

 

* * *

 

 

 

 

Prezentare | Servicii | Portofoliu | Inscriere | Profesori | Contact

Copyright © Global Communications, 2007